Naslov: Dom upokojecev Izola, Kosovelova ulica 22, 6310 Izola

Tel: (05) 61 00 200 ali (05) 61 00 208

Spletna stran: du-izola.si

Kratka predstavitev:

Dom upokojencev Izola je javni socialno varstveni zavod za izvajanje institucionalnega varstva starejših oseb. Sedež doma je na Kosovelovi 22 v Izoli v edinstveni hiši, ki ima za seboj dolgo in bogato zgodovino. Najprej je imela vlogo samostana, ki naj bi skupaj z bližnjo cerkvijo mesto Izola in njene prebivalce obvarovala pred divjanjem strašne kuge. 31. oktobra 2013 je tako slavila že 430-letnico.

du izola

Sam dom starostnikov deluje že več kot 60 let. Postavljen je na izjemno ugodni lokaciji v starem delu Izole nedaleč od morja, cerkve in gostilne, stanovalci doma pa lahko zunaj posedajo v zelenem parku. Vključijo se lahko v različne domske aktivnosti. Ker v Domu živijo tudi stanovalci italijanske narodnosti, se enakopravno uporablja tudi italijanski jezik.Zdravstveno varstvo in nega je zagotovljena 24 ur dnevno. Splošni zdravnik v dom prihaja štiri krat na teden, psihiater vsak teden, ortoped ter diabetolog pa enkrat mesečno.

du izola1

Zagotovljena je tudi individualna in skupinska fizioterapija. Zavod zagotavlja tudi frizerske in pedikerske storitve, razvoz kosil in drugih obrokov starejšim občanom, pranje in likanje perila za starejše občane, pomoč na domu in prehranjevanje v domski jedilnici. Stavba je 31. oktobra 2013 slavila 430 let.