Naslov: Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, Prečna ulica 4 6230 Postojna

Tel: (05) 7000 720

Fax: (05) 720 40 09

Spletna stran: http://www.bolnisnica-po.si

Kratek opis:

V bolnišnici za ženske bolezni in porodništvo Postojna na leto pokuka na svet okrog 1300 novorojenčkov. V zadnjem letu je 25 odstotkov porodnic želelo roditi z epiduralno analgezijo, okrog 30 bolnic pa jih vsako leto rodi v vodi. Od ustanovitve bolnišnice se je v njej rodilo več kakor 60.000 otrok.

Ves ta čas smo se v bolnišnici trudili, da bi se držali enega in edinega načela – ostati prijazna bolnišnica otrokom in materam. Bodoče matere imate možnost, da se odločite, kako boste rodile in kakšno protibolečinsko terapijo si boste izbrale. Svoje novorojene otroke lahko obdržite pri sebi 24 ur na dan, če ste preveč utrujene, pa zanje prav tako dobro poskrbijo tudi medicinske sestre. Pa še eno možnost imate: v tej bolnišnici si lahko po porodu delite sobo tudi s svojim partnerjem.

Na področju ginekologije opravljamo v bolnišnici tudi klasično kirurgijo, razen kirurgije razširjenih malignih obolenj. Vse več pa je endoskopskih posegov. Na leto opravimo približno 600 operacij. Novejše tehnike operiranja in s tem hitrejše okrevanje omogočajo na tem področju krajšo ležalno dobo, kar je v današnjem času izjemna prednost.

Novosti smo vpeljali tudi na področju diagnostike in zdravljenja neplodnosti, zgodnje diagnostike v nosečnosti (prenatalni presejalni testi, amniocenteze), pri enodnevnih posegih (histeroskopijah) in ultrazvočnih preiskavah.

Naša bolnišnica želi postati in ostati materam in novorojenčkom prijazna porodnišnica, na področju ginekologije pa bolnicam nuditi oskrbo in zdravljenje po sodobnih strokovnih smernicah.

V največji možni meri želimo varovati zasebnost bolnic in ustreči njihovim željam, če te niso v nasprotju s strokovno doktrino.

Da bi to dosegli, se moramo truditi prav vsi zaposleni – od prvega do zadnjega, za uspeh pa je potrebno tudi nekaj dobre volje in uvidevnosti s strani bolnic, porodnic in njihovih najbližjih.

Hvala, da lahko skupaj z vami dajemo svetu nova življenja.